Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Bagels cu iaurt
Pentru cei care nu au chef să muncească la o pâine cu maia o zi întreagă sau nici să aștepte o oră să dospească pâinea cu drojdie, vă propun cele mai rapide chifle (sau bagels). Pufoase și gustoase, sigur le veți face din nou și din nou.
Print Recipe
Pin Recipe
Timp de Pregătire
20
minute
Timp De Gătit
30
minute
Fel de mâncare
Side Dish
Porții
2
persoane
Ustensile
Cuptor
Pensulă
Ingrediente
1
cană
iaurt grecesc
10%
1 1/2
cană
făină albă 000
+ extra pentru frământat
2
lingurițe
praf de copt
1
lingură
ulei de măsline
1/4
linguriță
sare
1/4
linguriță
oregano uscat
sau 1 lingură semințe de susan
1
ou
Metoda
Într-un bol se amestecă făina, iaurtul, uleiul, sare si praful de copt până se formează un aluat.
Se scoate pe blatul înfăinat și se mai frământă până când aluatul devine elastic și nelipicios, incorporând mai multă făină dacă e necesar.
https://ariesa.ro/wp-content/uploads/2020/10/VID_20200719_115738-1_trim.mp4
Cu ajutorul unui cuțit, tăiem aluatul în 4 sau 8 părți egale, în funcție de cât de mari vreți să fie.
https://ariesa.ro/wp-content/uploads/2020/10/VID_20200719_120154_fast.mp4
Formăm fie o biluță simplă, dacă vreți să obțineți chifle simple.
https://ariesa.ro/wp-content/uploads/2020/10/VID_20200719_120421_fast.mp4
Fie dăm o gaură în mijloc cu ajutorul degetului, formând un bagel.
Se întind pe o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt și se lasă la odihnit pentru 10 minute.
Se ung cu ou și se presară oregano sau susan pe deasupra.
Se dau la cuptorul încins la 180 grade pentru 30 de minute.
Keyword
ariesa, ariesa food, bagle, bagles, faina migdale, iaurt grecesc, la cuptor, maslineulei de masline, oregano, paine, rapid, seminte de susan