Go Back

Paste al forno cu ciuperci

Obișnuiam să nu mă omor după paste, dar când mi-am dat seama cât de versatile și gustoase pot fi, m-am îndrăgostit de ele. Pastele astea la cuptor au ricotta delicată și mozzarella care se întinde delicios. Iar ciupercile sunt oricum pe lista mea de favorite.
Timp de Pregătire 20 minute
Timp De Gătit 10 minute
Fel de mâncare Main Course
Porții 4 persoane

Ustensile

  • Cuptor

Ingrediente
  

  • 250 g paste penne, fusilli etc
  • 500 g ciuperci brune
  • 250 g ricotta
  • 200 g mozzarella rasă + o mână pentru decor
  • 100 ml smântână lichidă
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • 1/4 linguriță nucșoară

Metoda
 

  • Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet și se scurg bine de apă. Eu am folosit paste rustice de la Alto Pasta.
  • Între tmp, spălăm bine ciupercile și îndepărtăm piciorușele. Le tăiem în semilune.
  • Într-un wok bine încins, călim ciupercile până sunt gătite complet și nu mai lasă apă. Condimentăm cu sare, piper și pudră de usturoi.
  • Într-un bol adăugăm ricotta, mozzarella și smântâna și omogenizăm bine. Incorporăm și pastele și ciupercile. Păstrăm câteva pentru decor.
  • Ungem o tavă pentru cuptor cu unt. Eu am avut 2 vase mici rotunde si o tavă mică pătrată. Adăgăm compoziția și decorăm cu mozzarella rasă și ciupercile păstrate.
  • Radem nucșoară pe deasupra.
  • Dăm la cuptorul încins la 180 garde pentru 10 minute.
Keyword al forno, ciuperci, mozzarella, paste, paste al forno, ricotta