Go Back

Mazăre cu bacon și smântână

Toată viața am mâncat mazăre într-un singur fel, cu sos de roșii și mărar. Dar nu știu ce mi-a venit într-o zi și am dat roșiile pe smântână. A ieși atât de bun și de cremos încât am zis că trebuie să împărtășesc cu voi.
Timp de Pregătire 15 minute
Timp De Gătit 30 minute
Fel de mâncare Main Course
Porții 2 persoane

Ingrediente
  

  • 400 g mazăre congelată cu gătire rapidă
  • 2 cartofi potriviți
  • 250 g bacon sau piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 100 ml smântână de gătit
  • 2 mâini pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță mix de legume uscate
  • sare și piper

Metoda
 

  • Ceapa se curăță și se taoe solzișori mari. Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi potrivite. Baconul se taie cuburi.
  • Într-o cratiță se încinge uleiul și se călește baconul pentru 3 minute.
  • Adăugăm ceapa și călim până se caramelizează. Apoximativ 7-10 minute.
  • Adăugăm cartofii. Călim 5 minute apoi adaugăm apă să acopere și fierbem la foc mediu spre mare timp de 10 minute sau până când cartofii sunt pătrunși.
  • Adăgăm mazărea și condimentele și mai fierbem 5 minute până când scade apa aproape complet. Dacă nu folosiți mazăre deja fiartă, adăugați-o odată cu cartofii.
  • Adăugăm smântâna, mai fierbem 2 minute apoi, la final, adăugăm pătrunjelul.
Keyword bacon, ceapa, mazare, smantana