Go Back

Cloud bread sau pâine keto fără gluten

Cloud bread este o alternativă ușurică fără gluten și fără carbohidrați la pâinea clasică. Desigur nu are gust de pâine dar e bună de întins diverse pe ea. Pateu, cremă de brânză sau chiar pe post de toast pentru sandviș. Numele de cloud vine de la textura pufoasă.
Timp de Pregătire 15 minute
Timp De Gătit 30 minute
Fel de mâncare Side Dish
Porții 2 persoane

Ustensile

  • Cuptor
  • Robot de bucătărie

Ingrediente
  

  • 3 ouă separate albuș de gălbenuș
  • 3 linguri cremă de brânză
  • 1/4 linguriță oregano
  • sare și piper

Metoda
 

  • Albușurile se bat spumă tare cu un robot de bucătarie sau la tel.
  • Într-un bol încăpător se omogenizează gălbenușurile și crema de brânză. Se condimentează cu sare și piper.
  • Incorporăm cu grijă, cu ajutorul unei spatule prin mișcări circulare de învăluire, albușurile în gălbenușuri.
  • Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se dozează compoziția cu o măsură de 1/3 cană sau se pun câte două linguri. Se presară oregano uscat pe deasupra.
  • Se coc la cuptorul încins la 150 grade pentru 30 de minute.
Keyword cloud bread, fara carbohidrati, fara gluten, gluten free, keto, paine keto, paine norisor