Go Back

Cotlet de porc în sos cremos de smântână și muștar

Stilul meu de a face cumpărături implică de multe ori să cumpăr ce îmi atrage privirea în magazin fără a avea o rețetă în minte sau măcar o vagă idee ce voi face cu acel produs. Las apoi creativitatea să intervină și de cele mai multe ori, nu mă dezamăgește. Așa a fost cu aceste cotlete de porc pe care am decis să le iau acasă fără a ști ce voi face cu ele. Am încropit o rețetă cu clasicele din frigider iar rezultatul este o minunăție.
5 from 1 vote
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 40 minute
Fel de mâncare Main Course
Porții 4 persoane

Ingrediente
  

  • 800-1000 g cotlete de porc
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri unt
  • 8 căței usturoi
  • 1/3 cană supă de pui sau apă
  • 200 ml smântână
  • 1 linguriță muștar Dijon sau 2 muștar clasic
  • 1 lingură rozmarin
  • sare și piper

Metoda
 

  • Cotletele se tapotează de excesul de apă cu un șervet curat.
  • Se încinge bine o tigaie cu cele două linguri de ulei. Cotletele se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.
  • Se adaugă usturoiul curățat și zdrobit cu lama cuțitului, rozmarinul și untul. După 5 minute se adaugă supa, se pune capac și se lasă să se gătescă la foc mic pentru 30 de minute.
  • După acest timp, se adaugă smântâna și muștarul și se mai lasă pe foc 5 minute până se ingroașă puțin sosul.
  • Am servit alături de broccoli pe care l-am opărit 5 minute apoi l-am tras în tigaie în puțin unt și l-am condimentat cu sare, piper și usturoi granulat.
Keyword cotlet, cotlet de porc, cotlete, cotlete de porc, mustar dijon, smantana