Terci de ovăz
Poate cel mai versatil, hrănitor și sănătos mic dejun, terciul de ovăz poate aduna în el tot ce ai nevoie pentru a avea un start de zi reușit. Eu mereu poftesc la un terci când e mohorât afară. Simt că-mi încălzește sufletul.
Fel de mâncare Breakfast, Snack
- 1/3 cană fulgi de ovăz fini
- 2/3 cană apă
- 2/3 cană lapte de vacă sau vegetal
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 1 lingură sirop de arțar
Pentru servit (oricare din variantele de mai jos)
- 1 mână nuci, arahide, caju, fistic sau migdale
- 1 mână merișoare
- 1 mână fructe de pădure (afine, căpșuni, zmeură), banane, smochine
- 1 lingură unt de arahide
- 3-4 pătrățele ciocolată
- 1 lingură semințe de in măcinate
- 1 linguriță semințe chia se adaugă în timpul gătirii
- 1 linguriță fulgi de cocos
Într-o crăticioară se adaugă ovăzul, apa și laptele. Se fierb împreună la foc mic pentru 5-10 minute, până devine cremos, amestecând continuu.
Se adaugă scorțișoara și siropul de arțar și se omogenizează bine. Se mai fierb un minut apoi stingem focul.
Se servește cald, alături de nuci, semințe, unt de arahide, cocos, fructe, sau orice fel de combinație vă place.
Keyword oatmeal, ovaz, terci, terci de ovaz