Go Back

Feta la cuptor

Rețeta asta nu are nevoie de niciun skill. O încropești cât ai zice “feta”, e super gustoasă, aspectuoasă și practic nu o să te mai saturi de ea.
Timp de Pregătire 10 minute
Timp De Gătit 10 minute
Fel de mâncare Appetizer, Main Course
Porții 2 persoane

Ustensile

  • Cuptor
  • Tavă mică pentru cuptor

Ingrediente
  

  • 250 g feta
  • 1 1/2 cană roșii bucăți proaspete sau din conservă
  • 1/2 ardei capia tăiat subțire
  • 1 bucată ceapă roșie solzișori
  • 1/2 cană măsline fără sâmburi (opțional)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură busuioc proaspăt tocat

Metoda
 

  • Într-o tava mică de cuptor adăugăm roșiile.
  • Peste ele, în mijloc, așezăm bucata de brânză feta.
  • Pe margini adăugăm ceapa, ardeiul și măslinele.
  • Peste blocul de feta presărăm oregano uscat apoi picurăm ulei peste tot.
  • Dăm la cuptorul încins la 200 grade pentru 10 minute.
  • Presărăm busuioc verde tocat. Se servește cu pâine prăjită.
Keyword ardei iute, ariesa, ariesa food, branza, busuioc, ceapa, feta, feta la cuptor, maslineulei de masline, sos rosii