Go Back

Hummus

Hummus. Cui nu-i place hummus? E ieftin, hrănitor, versatil și îl poți face fix pe gustul tău. Nu cred că există o rețetă clasică de hummus, dar să vă arăt varianta mea.
Timp de Pregătire 15 minute
Fel de mâncare Appetizer, Side Dish, Snack
Porții 2 persoane

Ustensile

  • Robot de bucătărie
  • Presă de usturoi

Ingrediente
  

  • 1 conservă năut
  • 2 linguri tahini
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 3-4 căței usturoi zdrobiți
  • 1/2 linguriță chimion
  • sare și piper

Metoda
 

  • Năutul îl scurgem de apa in care a stat și îl spălăm bine, masând boabele pentru a desprinde pielița de deasupra. Partea asta e opțională dar recomandată.
  • Într-un robot de bucătărie adăugăm năutul și restul ingredientelor și blendăm până obținem consistența dorită. Dacă vrem mai cremos, lăsăm mai mult și dacă este necesar, mai adăugăm ulei. Dacă ne place mai grosier, lăsăm robotul mai puțin.
  • Se servește pe pâine, cu legume, în wrap-uri, boluri, sandvișuri.
Keyword ariesa, ariesa food, hummus, iaurt grecesc, lamaie, maslineulei de masline, pasta de susan, reteta rapida, reteta simpla, retete rapide, tahini, usturoi