Go Back

Salată de ciuperci (crude)

Ciupercile ajung de cele mai multe ori sotate sau într-o ciulama. Dar ce ar fi dacă le-am mânca așa crude? Salata asta o încropești îndată și e atât de savuroasă cu o felie de pâine bună că nu o să-ți vină să crezi.
Timp de Pregătire 10 minute
Fel de mâncare Appetizer, Breakfast, Side Dish, Snack
Porții 2 persoane

Ingrediente
  

  • 7 ciuperci măricele brune sau champignon
  • 1 ceapă mică
  • 1 mână pătrunjel
  • 1 lingură maioneză vegană sau normală sau iaurt grecesc
  • 1 lâmâie (zeama)
  • sare și piper

Metoda
 

  • Ciupercile se curăță de coajă, se înlătură piciorușul și se spală sub jet de apă. Se lasă să se scurgă bine de apă.
  • Se taie în semilune cât mai subțirel posibil.
  • Ceapa se toacă mărunt.
  • Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.
  • Într-un bol încăpător se amestecă ciupercile, pătrunjelul și ceapa și se stropesc cu zeamă de lămâie.
  • Se adaugă maioneza și se mai amestecă puțin. Se condimentează cu sare și piper după gust.
  • Eu am servit-o pe o felie de pâine cu maia.
Keyword ariesa, ariesa food, ceapa, ciuperci, desert rapid, lamaie, maioneza, patrunjel, reteta rapida, retete rapide, retete usoare, vegan, vegetarian