Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Salată de ciuperci (crude)
Ciupercile ajung de cele mai multe ori sotate sau într-o ciulama. Dar ce ar fi dacă le-am mânca așa crude? Salata asta o încropești îndată și e atât de savuroasă cu o felie de pâine bună că nu o să-ți vină să crezi.
Print Recipe
Pin Recipe
Timp de Pregătire
10
minute
Fel de mâncare
Appetizer, Breakfast, Side Dish, Snack
Porții
2
persoane
Ingrediente
7
ciuperci măricele
brune sau champignon
1
ceapă mică
1
mână
pătrunjel
1
lingură
maioneză vegană
sau normală sau iaurt grecesc
1
lâmâie
(zeama)
sare și piper
Metoda
Ciupercile se curăță de coajă, se înlătură piciorușul și se spală sub jet de apă. Se lasă să se scurgă bine de apă.
Se taie în semilune cât mai subțirel posibil.
Ceapa se toacă mărunt.
Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.
Într-un bol încăpător se amestecă ciupercile, pătrunjelul și ceapa și se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se adaugă maioneza și se mai amestecă puțin. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Eu am servit-o pe o felie de pâine cu maia.
Keyword
ariesa, ariesa food, ceapa, ciuperci, desert rapid, lamaie, maioneza, patrunjel, reteta rapida, retete rapide, retete usoare, vegan, vegetarian