
Ștrudel cu prune
Nu prea sunt eu mare mâncătoare de dulciuri, dar am primit niște prune tare bune pe care nu reușeam să le termin. Așa că le-am transformat în cel mai rapid, aspectuos și gustos ștrudel.
Ustensile
- Cuptor
- Pensulă
- Sucitor
Ingrediente
- 1 foaie aluat foietaj
- 250-270 g prune tăiate jumătăți
- 3 linguri făină de migdale sau nuci mărunțite
- 2-3 linguri zahăr brun
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 ou
Metoda
- Spălăm prunele, le tăiem în jumătăți și le scoatem sâmburii.
- Într-un bol, le amestecăm împreună cu zahărul, făina de migdale și scorțișoara. Lăsăm de o parte.
- Cu ajutorul unui sucitor, întindem puțin aluatul.
- Cu un cuțit, scrijelim aluatul (fără a tăia până la capăt), împărțind în 3 părți egale.

- Părțile exterioare le tăiem in benzi egale, în formă de spic, lăsând 2 cm la fiecare capăt.
- Adăugăm prunele pe partea din mijloc a aluatului, îndoim capetele spre interior și aducem alternativ câte o bandă din lateral către mijloc, formând un spic. Avem grijă să nu lăsăm spații neacoperite.
- Ungem aluatul cu ou bătut, înțepăm ușor cu o furculiță și presăram puțin zahăr.

- Dăm la cuptorul încins la 180 grade pentru 45 de minute.



A iesit delicios!
O reteta atat de versatila!
Am facut si cu piersici si cu mere. E delicioasa de fiecare data
Gustul este minunat, mirosul – nemaipomenit și este ușor și rapid de făcut! Mulțumesc pentru rețetă!