
Cei mai buni cartofi la cuptor
Da. Chiar sunt cei mai buni cartofi la cuptor!
Ingrediente
- 6-7 cartofi potriviți
- 20 g unt sau margarină
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1/2 linguriță sare
Metoda
- Cartofii de curăță de coajă și se taie cuburi de aproximativ 3 cm. Se fierb în apă cu sare pentru 20 de minute la foc mediu cu capac sau până când furculița intră ușor în ei dar nu se zdrobesc.
- Se scurg de apă, se adaugă untul și condimentele. Punem capacul și scuturăm bine crăticioara până când se zdrobesc ușor la suprafață și se formează un strat ca de piure.
- Se întind pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se separă bine astfel încât să nu stea lipiți. Se coc la 210°C pentru 20 de minute sau până când devin aurii, amestecând la jumătatea timpului.
Notes
Puteți adăuga orice condimente vă plac mai mult, cimbru, rozmarin, boia afumată, fulgi de chilli, dar nu omiteți untul.
La sfârșit puteți presăra parmezan și pătrunjel tocat sau drojdie inactivă dacă îi doriți de post.
