
Pachețele de primăvară fresh cu sos de unt de arahide
Noul an chinezesc se apropie așa că ce moment mai bun să rupem puțin tiparul cu ceva mâncare asiatică. Iar cei de la Blue dragon au gama perfectă pentru asta. De mult îmi doream să încerc și eu aceste foi de orez, subțirele dar care pot ține în ele o grămadă de legume colorate si fresh.
Ingrediente
- 6 foi din orez eu am folosit
Blue dragon - 150 g somon afumat
- 1 avocado
- 4 morcovi mici
- 3 bastoane țelină apio
- 1/2 ridiche albă
- 1 ardei gras roșu
- 2 cepe verzi
- 100 g valeriană
Pentru sosul de unt de arahide
- 1/2 cană unt de arahide cremos eu am folosit
Solaris - 2 linguri sos de soia
e u am folositBlue dragon - 1 lingură oțet de orez eu am folosit
Blue dragon - 1-2 lingurițe sos Sriracha eu am folosit
Blue dragon - 3-4 căței usturoi
- 1 linguriță ghimbir proaspăt
- 1 lingură zahăr brun
- 1/3 cană apă călduță
- 1/2 lămâie (zeama)
Metoda
- Legumele se curăță și se taie bastonașe subțiri de aceasi dimensiune. Se asezonează cu puțină sare și piper.
- Somonul se taie și el fâșii și se stropește cu lâmâie. La fel și avocado pentru a nu oxida.
Pentru a asambla pachețelele
- Într-un bol suficient de larg cât să încapă foaia de orez, adăugăm apă călduță. Scufundăm foaia de orez cu grijă timp de 10 secunde sau până când nu mai este uscată și rigidă, este maleabilă dar nu complet moale. Ea va continua să se înmoiae cât timp așezăm ingredientele.
- Întindem foaia pe un tocător și adăugăm valeriana, bastonașele de ridiche, morcov, ardei, țelină. Așezăm apoi somonul, avocado, ceapa verde.
- Împăturim capetele apoi rulăm cu grijă.
Pentru sosul de unt de arahide
- Se combină toate ingredientele într-un bol mai puțin apa. Usturoiul se dă prin presă iar ghimbirul se curăță de coajă și se rade pe o răzătoare fină.
- Se omogenizeză totul cu un tel mic sau o furculiță până când devine omogen și cremos. Adăugăm trepatat apă călduță până când ajunge la o textură apropiată de smântână.
- Se servesc imediat, cu sosul alături.
