
Paste cu somon
Pastele sunt cred una din cele mai tari invenții culinare. De ce? Pentru că pot fi pe toate gusturile, pentru toți mofturoșii cu tot felul de sosuri și toppinguri. Ale mele sunt cu somon.
Ustensile
- Răzătoare mică
Ingrediente
- 120 g paste tagliatelle
- 120 g somon tăiat cuburi
- 200 ml smântână lichidă
- 50 g parmezan + extra
- 1 lingură capere stoarse
- 1 mână busuioc proaspăt tocat
- 1 lămâie coaja și zeama
- 4 căței usturoi tocat mărunt
Metoda
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

- Somonul îl călim timp de 5 minute, fără ulei, într-un wok (sau o tigaie anti aderentă încăpătoare).

- Adăugăm usturoiul și le călim un minut împreună.
- Adăugăm smântâna și 2 linguri de apă de la paste. Amidonul eliberat în apă va ajuta sosul să se îngroașe.
- Adăugăm coaja și zeama de lămâie.
- Scurgem pastele de apă și le adăugăm și ele peste sos.
- Oprim focul, adăugăm caperele și parmezanul și amestecăm bine totul.
- Se servesc cu busuioc proaspăt tocat, piper și extra parmezan.


