
Crackers cu discard de maia
Nu mai aruncă discardul de maia. Știu că și pe tine te doare sufletul să arunci bunătate de maia atunci când o hrănești. Eu am păstrat-o în frigider într-un borcan și am făcut crackers cu muștar boabe. Sunt foarte ușor de făcut și merg la fix de crănțănit.
Ingrediente
- 1 cană discard maia
- ½ cană făină albă grâu
- ½ cană făină integrală grâu
- 60 grame unt topit
- 2 linguri muștar boabe
- 2 linguri ulei de măsline
- fulgi de sare
Metoda
- Se amestecă bine toate ingredientele. Se scoate pe un blat înfăinat și se frământă 5 minute.
- Aluatul se taie în 2 și se formează un dreptunghi. Se transferă în câte o pungă și se dă la congelator pentru 10 de minute să se întărească untul.
- Fiecare bucată reprezintă o tavă. Le puteți face pe amândouă sau una o puțeti păstra la congelator și coacă altă dată.
- Se scoate din congelator și cu un sucitor se întinde pe o hârtie de copt cât permite tava pentru cuptor.
- Cu un cuțit se taie în pătrățele, se înțeapă cu furculița, se stropește cu ulei, se presară sare și se dă la cuptorul încins la 180° pentru 35 de minute sau până devin aurii.
