
Supă cremă de linte roșie
Sincer această descriere este cam de prisos. E de post, sățioasă, e cremoasă și super aromată și sigur vei vrea să o faci. Așa că să trecem direct la ingrediente.
Ingrediente
- 1 cană linte roșie
- 3 căni apă + 1/2 dacă vreți să fie mai lichidă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 5 căței usturoi
- 1 morcov mic
- 1 bucată țelină de mărimea morcovului
- 1/2 linguriță ghimbir pudră
- 1/2 linguriță chimion
- 1/2 linguriță boia iute
- 2 lingurițe sare
Pentru servit
- 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline infuzat cu lămâie sau simplu
- 1/2 linguriță sumac sau boia iute
- câteva frunzulițe pătrunjel tocat
Metoda
- Într-o oală incingem 2 linguri de ulei și călim pentru câteva minute ceapa tocată mărunt. Adăugăm condimentele și usturoiul tocat mărunt și călim în continuare câteva minute să își elibereze aroma.
- Punem și legumele tăiate cuburi potrivite și le călim și pe ele 1-2 minute.

- Adăugăm lintea, apa clocotită, punem capacul și lăsăm la fiert la foc mic pentru 20 de minute.
- Turnăm supa într-un blender (sau puteți folosi mixer vertical) și lăsăm să se răcorească 5 minute. Blendăm până obținem o consistență cremoasă și fină.
- Servim cu pătrunjel, ulei infuzat cu lămâie picurat pe deasupra, sumac și zeamă de lămâie.

