
Năut în sos tandoori
Ingrediente
- 200 g năut simplu
- 1 cană broccoli
- 1 borcan sos tandoori
acesta de la Pataks - 1 lingură usturoi
- 1 lingură ghimbir
- 2-3 morcovi mici
- 1/4 linguriță semințe coriandru
- 1/4 linguriță semințe cardamom
- 3 ardei piri piri
- 2 linguri ulei
- sare după gust
Metoda
- Morcovul se curăță de coajă și se taie rondele. Broccoli se spală și se desparte în florete mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, la fel și ghimbirul.
- Într-o cratiță încingem uleiul și călim usturoiul și ghimbirul pentru 2 minute. Adăugăm apoi năutul și morcovul pe care le rumenim pe toate părțile. Adăugăm și coriandrul, cardamomul și ardeiul iute zdrobite într-un mojar sau râșnită. Mai gătim pentru câteva minute.
- Urmează sosul tandoori. Lăsăm să se gătească împreună pentru 15 minute. La sfârșit adăugăm broccoli și mai gătim 5 minute. Potrivim de sare.
- Se servește cu orez alb și pappadums prăjite.
